۲۶ مهر ۱۳۹۳، ۱۶:۰۹

شه حامد در پاسخ به مهر:

جزایری به صندوق ضمانت صادرات رفت/ احتمال تقسیط بدهی او وجود دارد

جزایری به صندوق ضمانت صادرات رفت/ احتمال تقسیط بدهی او وجود دارد

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران با بیان اینکه شهرام جزایری هفته گذشته برای مذاکره درباره بدهی خود به این صندوق مراجعه کره است، گفت: وی هم اکنون یک شهروند عادی است و امکان اینکه بدهی وی را تقسیط کنیم، وجود دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، طاهر شه حامد در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران از مراجعه شهرام جزایری به صندوق ضمانت صادرات ایران برای تعیین تکلیف بدهی خود خبر داد و گفت: هفته گذشته وی مراجعاتی داشته که بر این اساس، صندوق ضمانت صادرات بنای تعامل با وی را دارد، ضمن اینکه از او تقاضا می شود که به زودی برای حل و فصل چگونگی بازپرداخت بدهی خود مجددا به صندوق مراجعه کند.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات در ایران در پاسخ به پرسش مهر افزود: وی مراحل قانونی محکومیت خود را سپری کرده و هم اکنون یک شهروند عادی است که صندوق ضمانت صادرات نیز همچون یک صادر کننده عادی است و این صندوق حداکثر همکاری را با وی خواهد داشت و امکان تقسیط بدهی او وجود دارد.

وی تصریح کرد: بدهی وی به طول کامل مشخص است و امید می رود بتوانیم این پرونده را نیز تعیین تکلیف کنیم.

شه حامد در ادامه با اشاره به صادرات 23 میلیارد دلاری در شش ماهه اول امسال، گفت: بیش از 69 درصد صادرات غیر نفتی ایران به 5 کشور چین، عراق، امارات، افغانستان و هندوستان صورت می گیرد که بر همین اساس، ریسک کشوری در صادرات نیز بالا است؛ به این معنا که چنانچه هر یک از این 5 کشور دچار مشکل شوند، بخش عمده ای از صادرات ایران صدمه خواهد خورد.

وی اظهار داشت: صادرات در شش ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 9 درصد رشد داشته و به همین نسبت واردات کشور نیز به امارات، چین، هند و کره جنوبی و ترکیه به عنوان 5 شریک اول وارداتی افزایش یافته است.

شه حامد ادامه داد: مانده تعهدات صندوق ضمانت صادرات ایران بیش از 4 هزار و 500 میلیارد تومان در سال گذشته بوده و امسال با 3.6 درصد رشد به 4 هزار و 700 میلیارد تومان رسیده است.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران ادامه داد: کارمزد ارائه خدمات صندوق در شش ماهه ابتدای سال جاری نسبت به سال گذشته 9 درصد افزایش داشته و کل حق بیمه و کارمزد ما 4.33 میلیون دلار بوده، ضمن اینکه خسارت نیز نسبت به شش ماهه ابتدای سال 92 معادل 86 درصد رشد داشته است.

وی ادامه داد: در نیمه اول امسال 19 میلیارد دلار خسارت پرداخت شده که این رقم سال گذشته 10 میلیون دلار بوده است.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران خاطرنشان کرد: این صندوق با صادرکنندگان به صورت چکشی برخورد نکرده و تلاش داشته است تا با آنها برای پرداخت بدهی صندوق وارد مذاکره شود، چرا که با این روش هم توانسته‌ایم اصل پول خود را زنده کنیم و هم صادرکننده را زمین نزده‌ایم، بنابراین به نظر می رسد صندوق از این باور متحمل زیانی نشده است.

شه حامد تصریح کرد: در مورد بیمه نامه های کوتاه مدت 47 درصد بیمه نامه ها مختص به صادرات، 42 درصد مربوط به خرید بین اسناد صادراتی و 11 درصد کل گردش صادراتی است، ضمن اینکه 85 درصد پوشش‌های صندوق به کشورهای گروه 6 و 7 ریسک پذیری صورت می گیرد که در زمره آنها کشورهای عراق، افغانستان و سوریه قرار دارد.

وی گفت: 14 درصد پوشش‌های صندوق مربوط به گروههای 3، 4 و 5 ریسک پذیری و یک درصد مربوط به کشورهای کم ریسک است که البته ما به صادرکنندگان توصیه می کنیم تا تمامی بخش های صادراتی خود را اعم از پرریسک و کم ریسک تحت پوشش بیمه نامه ها قرار دهند.

مدیرعامل صندوق ضمانت صادرات ایران با بیان اینکه 98 درصد مقصدهای کالایی ما آسیایی، یک درصد اروپایی و یک درصد آفریقایی است، خاطرنشان کرد: کشور عراق 64 درصد پوشش‌ها، امارات 16 درصد، افغانستان 12 درصد، سوریه 4 درصد و ترکیه 1 درصد پوشش‌ها را به خود اختصاص می دهد، ضمن اینکه 86 درصد ضمانت نامه های صادره ریالی و 14 درصد ضمانت‌ها ارزی است.

شه حامد، حق بیمه های این صندوق را نسبت به همتایان خود در سایر کشورها رقابتی دانست و خاطرنشان کرد: به منظور حمایت از صادر کنندگان در حق بیمه و کارمزد خود تجدید نظر کرده ایم و برای صادرکنندگانی که مجموعه صادرات خود اعم از پرریسک و کم ریسک را نزد صندوق بیمه کنند تا 80 درصد تخفیف ارائه خواهیم کرد.

کد خبر 2391418

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha